Vindere af konkurrencen "Familie"

30.03.2016

Hermed vinderbilleder fra konkurrencen "Familie"

 

1. plads - fotograf Michelle Korte d’Artibale<br><br>
2. plads - fotograf Michael Oxkjær<br><br>
3. plads - fotograf Jan H. Nielsen<br><br>
Publikumsfavorit - fotograf Michael Oxkjær<br><br>

 

Juryen havde følgende kommentarer til vinderbillederne:

 

1. plads går til billede 11 ("Flunker ritual", fotograf: Michelle Korte d’Artibale)

Om billedet:

Intens, intim og stærk familiesituation, som vel nok alle forældre kender til. Drengen har et koncentreret fokus midt i al hyggen. Det er formidling af et helt særligt men alligevel så almindeligt øjeblik.

 

Fototeknisk:

Kompositionen giver en fin bevægelse i billedet hen imod bogen. Lyset fra lommelygten er fanget perfekt uden brug af andet kunstigt lys. Drengens ansigt er skarpt, som det skal være. Hånden er uskarp, hvilket understreger bevægelsen, når drengen peger på bogen. Fin brug af lang lukkertid. Gode hyggelige farver, som er fint i balance. Måske er der skruet lidt for meget op for farverne, hvis man skal tage den meget kritiske hat på.

 

2. plads går til billede 53 ("Baby med mor og far", fotograf: Michael Oxkjær)

Om billedet:

Billedet formidler den stærke kontakt mellem barn og forældre på en tydelig og ubesværet måde. Babyens øjenkontakt til forældrene / moderen træder tydeligt frem og dominerer billedet. Forældrenes hovedstilling danner sammen med barnet en treenighed, som synes vanskelig at bryde. Stærkt motiv, som understreger de familiære bånd.

 

Fototeknisk:

Imponerende skarphed, som går gennem hele motivet på de korrekte steder. Lækker toning, som blødgør billedet og gør det en anelse drømmeagtigt. Belysningen og den hvide udbrændte baggrund er med til at isolere motivet, så man får fornemmelsen af, at der ikke eksisterer andre end de tre i denne verden.

 

3. plads går til billede 54 ("Kaffe på slægtsgården", fotograf Jan H. Nielsen)

Om billedet:

Hverdagsagtigt familiemøde over kaffen. Stemningen er på en og samme tid hyggelig og intens. Det ser ud som om, at der er noget på spil, et emne, der optager dem alle. Man får indtrykket af, at det hele ikke kun er for sjov.

 

Fototeknisk:

Flot skarphed og især dybde i billedet. Belysningen ser meget naturlig ud. Enten er der kun anvendt det forhåndenværende lys eller også har fotografen rigtig godt styr på at anvende flash. Efterbehandlingen, herunder sort-hvid konverteringen, er skarp og meget velvalgt. Fint kontrastfuldt motiv, hvor fotografen har fanget alle 4 ansigter mens de peger i retning af midten af bordet, hvor emnet, udfordringen, problemet eller måske blot kagerne gemmer sig.
« Tilbage til oversigt